Srpski      English
 

Legújabb

 

Holdsugár Alapítvány

 
Ide kattints
 

Klubok

 

 

ACM

 

Szabadkai Városi Könyvtár

 

Holdsugár Klub 1

 

Műszaki Iskola, Szabadka

 

Holdsugár Klub 2

 

Szabadkai Vöröskereszt

 

Holdsugár Klub 3

 

Bajsai helyi közösség

 

Holdsugár Klub 4

 

Kizúr István Általános Iskola, Szabadka

 

Holdsugár Klub 5

 

Jovan Mikić Általános Iskola, Szabadka

 

Holdsugár Klub 6

 

Gróf Széchényi István Általános Iskola, Szabadka

   

Holdsugár Klub7

 

Holdsugár Gyermekközpont Lifka Sándor 4. Szabadka

   

Holdsugár Klub8

 

Ivan Milutinović Általános Iskola, Kisbosznia - Szabadka

   

Holdsugár Klub9

 

   OPTIMISTA FÉSZEK
Gornji Milanovac

 

Holdsugár Klub10

 

"HOLDSUGÁR TB"
Törökbecse

   
 
 
 
   Főoldal

 

2011. noveber 3.

Joseph Bednarek monitoring-látogatása

 

 Bővebben lásd a linken: www.foundmoon.erdsoft.eu

 

 

 

Pályázat

Szabadka, 2011. március 4.

A szabdkai székelyű Holdsugár Alapítvány a 2011/tavasz időszakban pályázatot hirdet maximum 300.000,00 dinár összegű vissza nem térítendő támogatás odaítélésére.

Bővebben >>>

 

 

KÖRZETI „HOLDSUGÁR” SZEMLE
Jovan Mikić Általános Iskola

Fotógaléria

Szabadka, 2011. március 4.

A szemle a Törökkanizsáról érkezett 22 gyerek a szabadkai Holdsugár Gyermekközpontban tett látogatásával indult. A Központban a gyerekeket Sarnyai Csaba koordinátor fogadta és vendégelte meg. A látogatást követően, délután öt órakor a Jovan Mikić Általános Iskolában elkezdődött a szemle egész estét betöltő programja, melyet a Holdsugár Klub5 állított össze. Az ünnepi műsor keretében a gyerekek Egy mindennapi történet címmel egy performanszt mutattak be egy olyan családról, ahol az anyagi jólét elvakította a szülőket, és szereptévesztésük következménye gyermekeik drogfüggősége illetve alkoholizálása lett. A performansz a fellépő gyerekek és a közönség közös produkciójával fejeződött be, amikor is mindenki harsogva énekelte a Ha boldog vagy ... című dalt. Mindezzel létrejött a versenyekhez oly szükséges közösségi hangulat.

Bővebben >>>

 

 

“HOLDSUGÁR TB”
DIÁKKLUB
Törökbecse

2011. január 29.

Fotógaléria

Tisztelt Alapítvány!

Megelégedéssel jelentjük, hogy az Önök támogatásának köszönhetően, 2010 december 3-án a “HOLDSUGÁR TB” Diákklubban megindultak a tevékenységek, amelyek nagyszámú gyerek érdeklődését keltették fel. A klubesteken nagyobbrészt a Josif Marinković Általános Iskola diákjai vesznek részt, mivel a klub ennek az iskolának az épületében működik. Az első összejövetelen több mint 120 gyerek jelent meg, a következőn pedig száznál is több. Ez arról tanúskodik, hogy az Önök döntése és a mi elképzelésünk is megállja a helyét. Örülünk, hogy a „holdsugár mozgalom” résztvevői lehetünk. A gyerekek érdeklődnek és el vannak ragadtatva a hétvégi esti találkozásoktól. Türelmetlenül várják az elkövetkező klubestéket.

Köszönettel és tisztelettel:
Danijela éd Senka.

Danijela Manasijević
Elnöknő, ASTREA Egyesület
Tel: +381 63 19 09 133

 

Ahogy angolul én elneveztem:

MOONLIGHTE NB
Childrens’ club
Novi Bečej

 

 

Optimista Fészek Klub
Gornji Milanovac,

2011. január 20.

Részlet az időszakos beszámolóból

Fotógaléria

“A város négy általános iskolájának diákjai közül verbuváltuk a klubot látogató gyerekek csoportját. A gyermekekről az iskolák igazgatóival való együttműködés folyamán tájékozódunk, de e célból a szülőkkel is igyekszünk kapcsolatot fenntartani.

Bővebben >>>

 

 

2010. december

A washingtoni székhelyű The Global Fund for Children immár harmadik éve választja partneréül és részesíti anyagi támogatásban a szabadkai Klub 21 – Pozitív Kommunikációért Egyesületet. Erről postai úton az idei őszi pályázati ciklusban hivatalos elismervény/oklevél érkezett a következő közléssel : „A GFC megtiszteltetésnek tekinti, hogy a 2009-2010 évben a Klub 21 - Pozitív kommunikációért egyesület partnere lehet a sérülékeny gyermekek és fiatalok méltóságának megőrzésében a 2010-s pályázati évben”. (During 2009-2010 in advencing the dignity of vulnerable children and youth, Maya Ajmera President, Joseph Bednarek Program Officer).

 

 

Köszönetnyilvánítás

2010. november

Az igazgatótanács és egyesületünk tagsága, illetve a magam nevében szeretném megköszönni a GFC-nek a nagylelkű támogatást. A 7.000 dolláros támogatás számunkra nem csak az Önök bizalmának jelképe, de a mai nehéz hazai és világgazdasági helyzetben lehetővé teszi, hogy megtartsuk az általunk pártfogol gyermekek és fiatalok támogatásának színvonalát.

Az odaítélt támogatást a pályázatunkban feltüntetett célokra és módon fogjuk felhasználni, azaz a Holdsugár Klubok működtetésére és szervezetünk megerősítésére. Az utóbbit elsősorban egy alapítvány (Holdsugár Alapítvány) létrehozásával kívánjuk elérni, amely segítségével támogatni tudjuk a rászoruló gyerekeket nem csak itt helyben, de a tágabb régióban is, hogy ezzel is hozzájáruljunk a gyermekek és fiatalok boldogabb jövőjének biztosításához az országban.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Global Fund for Children elismeri és támogatja munkánkat.

 Tisztelettel:

Kiss Dezső
Elnök
Club 21,
Holdsaugár Alapítvány
Szabadka, Szerbia

 Kiss Dezső
Club 21 – Udruženja za Pozitivnu Kommunikaciju
Korvin Mátyás 9.
24000 Subotica
Serbia

 

Kedves Dezső!

 Örömmel értesítjük, hogy a Club 21 – Udruženja za Pozitivnu Kommunikaciku 7.000 USD támogatást nyert a Global Fund for Children (GFC)-től, amit a Holdsugár Klubok működtetésére használhat fel, ahogyan az a pályázatban szerepelt.

 A GFC Igazgatótanácsa, munkatársai és támogatói nevében szeretnénk megköszönni az Önök szervezetének a munkáját, amellyel gyermekeink és fiataljaink számára egy boldogabb jövőt biztosítanak. Megtiszteltetés számunkra, hogy támogathatjuk kivételes munkájukat.

 Tisztelettel:

 

Maya Ajmera
Elnök
Másolatban kapja még: Joseph Bednarek, Programfelelős

 

 

Köszönetnyilvánítás

Szabadka, 2010. november 20.

 

A Holdsugár Alapítvány novemberi döntéshozatali időszakában a Holdsugár programterület pályázati kiírásában meghatározott pénz- és egyéb eszközöket a törökbecsei ASTREA Társulásnak ítélte oda projektjük támogatására.

 

 

Szabadka, 2010. október 16.

Fotógaléria

HOLDSUGÁR SZEMLE
A FILANTRÓPIA JEGYÉBEN

 

 

 

A SZEMLE TÁMOGATÓI

 

SZABADKA VÁROS

és

a washingtoni THE GLOBAL FOUND FOR CHILDREN

   

 

HOLDSUGÁR SZEMLE A FILANTRÓPIA JEGYÉBEN

 

A Klub 21 Egyesület szervezésében a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában 2010. október 16-án, szombat délután három órai kezdettel kerül sor az  ötödik holdsugaras bajnokságra,  mely első alkalommal ölt szemle formát, és ezentúl Holdsugár Szemle Szabadka nevet viseli. Az első, Holdsugár Szemle Szabadka 2010 a filantrópi jegyében zajlik majd, ugyanis a rendezvényen jelen lesznek Gornji Milanovacról a Holdsugár Alapítvány támogatása jóvoltából létrehozott ottani éjszakai klub tagjai, valamint a szabadkai Ivan Milutinović Általános Iskola kisboszniai kihelyezett tagozatának újonc holdsugaras kisdiákjai is.

Bővebben >>>

 

 

 

HOLDSUGÁR SZEMLE A FILANTRÓPIA JEGYÉBEN

 

A Klub 21 Egyesület szervezésében a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában 2010. október 16-án, szombat délután három órai kezdettel kerül sor az  ötödik holdsugaras bajnokságra,  mely első alkalommal ölt szemle formát, és ezentúl Holdsugár Szemle Szabadka nevet viseli. Az első, Holdsugár Szemle Szabadka 2010 a filantrópi jegyében zajlik majd, ugyanis a rendezvényen jelen lesznek Gornji Milanovacról a Holdsugár Alapítvány támogatása jóvoltából létrehozott ottani éjszakai klub tagjai, valamint a szabadkai Ivan Milutinović Általános Iskola kisboszniai kihelyezett tagozatának újonc holdsugaras kisdiákjai is.

Bővebben >>>

 

 

 

Holdsugaras klubot ajándékoztak pajtásaiknak

Készült:2010. szeptember 27-én

Fotógaléria

A szerdán, 2010. szeptember22-én Kisboszniában létrehozott „Holdsugár Klub8” ünnepélyes megnyitásával bezárult a szabadkai holdsugaras gyerekek és fiatal önkéntesek adománygyűjtési tevékenységének köre. Az alapítvány vezetősége úgy döntött, hogy az egyéni filantrópia eszközeivel gyűjtött pénzből a szabadkai Ivan Milutinović Általános Iskola kisboszniai kihelyezett iskolája (kihelyezett tagozata) kisdiákjainak biztosít felszerelést és berendezéseket, egy holdsugaras klubot megnyitásához.

Bővebben >>>

 

 

 

Adománygyűjtési kampány magánszemélyektől 2010. augusztus 14-én

 

Ez év augusztus 14-én (szombaton) reggel 8 órától este 9 óráig a Holdsugár Alapítvány a szabadkai Roda (Mercator-S d.o.o. Novi Sad)  nagyáruházzal karöltve önkéntes pénzadományozási akciót szervez a  palicsi úti Roda áruház előtti parkolótéren ideiglenesen kialakított terepi Holdsugár klubban.

Az adománygyűjtés  mottója: Nem magamnak – pajtásaimnak az országban, konkrét céljai pedig a következők:

1. Holdsugár klub létrehozása Kisboszniában, az ottani kisiskolások részére

2. Sorjában a második, az ország egész területére kiterjedő  „holdsugaras“ pályázati kiírás anyagi alapjainak biztosítása

 

 

A Kábítószer elleni harc világnapja

Készült: 2010. június 30-án

Fotógaléria

 Szabadkán a szokásos módon, szabadtéri rendezvénnyel emlékeztünk meg a Kábítószer elleni harc világnapjáról, ez év június 25-án, mi civil szervezetek, valamint azok az intézmények, amelyek programjaikkal részt vesznek a függőség-etegségek megelőzésében. A rendezvényre Szabadka város főterén, a városháza épülete előtt került sor. A Klub 21 Pozitív Kommunikációért Egyesület hozta a formáját, és terepi "éjszakai sportklubot" rendezett be a helyszínen.

 

 

Eggyel több barátunk van a világban

 

Készült 2010. június 7-én

Fotógaléria

Charlotte Oesternvang fotóriporter, a szabadkai Klub 21 - Pozitív Kommunikációért Egyesület tevékenységét örőkítette meg több ezer felvételével május 25-e és május 29-e között a washingotoni székhelyű  Global Found for Children megbízásából.

 

 

 

KÖZSÉGI HOLDSUGÁR BAJNOKSÁG
Jovan Mikić Általános Iskola

Fotógaléria

2010. február 19.

A szabadkai Klub 21 civil szervezet által rendezett bajnokságon a Műszaki Iskola, a Kizur István Általános Iskola, a Jovan Mikić Általános Iskola, a Széchenyi István Általános Iskola, a Városi Könyvtár Holdsugaras Amerikai Kuckó holdsugaras gyerekei és fiataljai mérték össze tudásukat és ügyességüket asztaliteniszben, célba dobásban (pikadó-darts) és csocsóban. A versenyzőket és a vendégeket elsőként Torbica Milan és Galac Ferenc klubvezetők köszöntötték, majd a fiatalok egy csoportja közreműködésében bemutatták a szerb Slava (a család védőszentjének napja) megünneplésének hagyományos koerográfiáját. A bajnokságot Juhász Etuska, az iskola igazgatónője és Kiss Dezső, a Klub 21 Egyesület elnöke nyitották meg.

Bővebben >>>

 

Menü

 

Főoldal

Történelem

Elérhetőségeink

Holdsugár Program

Rólunk írták

Postaláda

Archívum 
 

Támogatóink

 

A honlap kiemelt támogatója

 
 
 
 
 
 

Szabadkai  önkormányzat

McDonalds

Telenor Fondacija Szerbia

Műszaki Iskola, Szabadka

BCIF

Erste bank a.d. Novi Sad

Jefferson Insztitút

Vérátömlesztő osztály, Szabadka

Esély a Stabilitásra” Közalapítvány

Nordnet

Fornetti

Global Fund for Children

Pelivan cukrászda

Pro style

Szabadkai tejgyár

Pro Credit Bank

Rizsányi vegyeskereskedés

Micko pékség 

Szabadkai sportszövetség

Yugosport

Szalai Attila, karikaturista

Az Egészségügyi Iskola egykori osztálya
 
 

 

  Főoldal     Történelem     Elérhetőségeink     Holdsugár Program     Rólunk írták     Postaláda     Archívum